ناوگروه پنجاهم نیروی دریایی ارتش صبح امروز سهشنبه 10بهمنماه برای انجام ماموریت راهی آبهای آزاد شد. این ناوگروه متشکل از ناوشکن نقدی، ناوشکن بایندر و ناو پشتیبانی رزمی تنب است.
همچنین امیردریادار دوم افشین تاشک فرمانده قرار گاه مقدم نداجا،در مراسم بدرقه پنجاهمین ناوگروه نیروی دریایی ارتش در منطقه یکم ولایت در بندرعباس، بیان داشت: اساتید نهایت کوشش را برای آموزش دانشجویان در سفرهای دریایی به کار بگیرند.
وی با اشاره به اهداف ناوگروههای اعزامی نیروی دریایی ارتش عنوان کرد: هدف از اعزام به دریاهای آزاد نشان دادن توانمندی نیروی راهبردی دریایی است، حضور در آبهای آزاد لازمه یک نیروی راهبردی است.
به گفته فرمانده قرارگاه مقدم ناوگان جنوب نداجا، حضور نیروی راهبردی دریایی ارتش در آبهای آزاد، نشان دادن قدرت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران در دریانوردی است
سردار سرتیپ پاسدار غلامحسین غیبپرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین در حاشیه همایش تخصصی سرآمدان فناوری و صنعت بسیج در جمع خبرنگاران گفت: برای حمایت از نوآوران در کشور خلأهایی وجود دارد که البته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدامات خوبی در جهت حمایت از نوآوران انجام داده است.
وی با بیان اینکه بسیج در زمینه حمایت از نوآوران، وظایفی را برعهده گرفته است، گفت: ما باید نوآوران را به جامعه معرفی و در این رابطه الگوسازی کنیم؛ این الگوها در راستای هدایت جوانان نوآور به سمت مراکز ثبت اختراع و حامی واحدهای تولیدی است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: ما امروز نیازمند راهکارهای انقلابی و عملیاتی هستیم به گونهای که حمایتها از نوآوران پشت دربها و روی میزها نماند، چون اگر این اتفاق بیافتد ممکن است موجب دلسردی مبتکران و نوآوران شود و حتی ممکن است دیگران این افراد را جذب کنند که این به مصلحت نیست.
عضو مجلس شورای (پارلمان) عربستان خواهان اعظا مجوز خلبانی به زنان این کشور شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری برنا، «اقبال درندری»، عضو مجلس شورای عربستان، به روزنامه عرب نیوز گفت: دادن مجوز خلبانی و هدایت هواپیما به زنان گام مهمی در تحقق هدف عربستان برای افزایش میزان مشارکت زنان در مشاغل از ۲۲ درصد به ۳۰ درصد است.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با ایجاد یک طرح به نام چشمانداز ۲۰۳۰ تغییراتی را در جامعه این کشور به وجود آورده که از جمله آن، اعطا مجوز رانندگی به زنان است
به گزارش صدخبردونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا روز جمعه، 19 ژانویه با امضای لایحه تجدید بخش 702 قانون نظارت بر اطلاعات خارجی، دسترسی بدون مجوز به اطلاعات خارج از خاک آمریکا توسط آژانس امنیت ملی را برای شش سال دیگر تمدید کرد.ترامپ روز جمعه با انتشار پیامی در توییتر ضمن اعلام تمدید قانون فیسا به مدت شش سال گفت: بخش 702 قانون نظارت بر اطلاعات خارجی گسترش مییابد. این بخش از قانون نظارت بر اطلاعات خارجی، مجوز جاسوسی و دسترسی به اطلاعات افراد غیرآمریکایی که در خارج از خاک ایالات متحده زندگی میکنند را فراهم میسازد.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: موشکهای شلیک شده به سوی عربستان یمنی هستند که بازسازی شده و برد آنها افزایش یافته است.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: چگونه میشود به کشوری که در محاصره کامل قرار دارد و حتی امکان ارسال کمکهای دارویی و غذایی وجود ندارد، سلاح آن هم موشک ارسال کرد.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه امکان انتقال موشک به یمن را نداشته و مقامات آمریکایی نیز میدانند که موشکهای شلیک شده یمنی هستند که بازسازی شده و برد آنها افزایش یافته است.
گفتنی است در روزهای گذشته نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل با نمایش لاشه یک فروند موشک ادعا کرد که موشکهایی که توسط یمنیها به سمت عربستان سعودی شلیک شده ایرانی بوده است.
انتهای پیام/
کشتی نفتکش ایرانی با وجود گذشت بیش از ۲۴ ساعت از حادثه همچنان در حال سوختن است.
این مقام که نخواست نامش فاش شود، افزود هنوز معلوم نیست آیا هیچیک از ۳۲ خدمه مفقود شده این کشتی نجات پیدا کردهاند یا خیر.
کشتی نفتکش «سانچی» که تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران قرار دارد شامگاه شنبه در فاصله ۱۶۰ مایل دریایی ساحل چین و نزدیک شانگهای و دهانه دلتای رودخانه یانگ تسه با کشتی «سی اف کریستال» برخورد کرد.
شبکه تلویزیونی دولتی چین روز یکشنبه تصاویری از آتشسوزی این کشتی نفتکش و دود سیاه غلیظی که از آن برمیخاست را نشان داد. چین چهار کشتی امداد و سه قایق پاکسازی و کره جنوبی هم یک کشتی و یک بالگرد به محل حادثه اعزام کردهاند.
این نفتکش تحت اجاره یک شرکت چینی و حامل ۱۳۶ هزار تُن میعانات نفتی (حدود یک میلیون بشکه نفت فوق سبک) از ایران به مقصد کره جنوبی بوده است. این مقدار نفت معادل حدود یک میلیون بشکه نفت است که بر اساس قیمتهای جهانی نفت خام، ارزش آن حدود ۶۰ میلیون دلار برآورد میشود.
یک مقام وزارت نفت ایران نیز در گفتگو با آسوشیتدپرس اعلام کرده است که تاکنون هیچ اطلاعی از سرنوشت ۳۲ خدمه این نفتکش که ۳۰ نفر از آنها ایرانی بودهاند، به دست نیامده است.
به گفته منابع چینی و کرهای، شرایط بد آب و هوایی در طول ۲۴ ساعت گذشته مانع از نزدیک شدن امدادگران به نفتکش ایرانی شده است. همچنین، اشتعالپذیری بیشتر محموله این نفتکش نسبت به نفت خام معمولی نیز عملیات اطفای حریق را دشوار کرده است.
سرکنسول ایران در شانگهای چین از پیدا شدن جسد یکی از مفقودشدگان حادثه نفتکش ایرانی در دریای چین خبر داد. علیرضا ایروش گفت: ساعتی قبل در سه یا چهار مایلی نفتکش ایرانی، یک جسد پیدا شد.
این دیپلمات با بیان اینکه اقدامات برای انتقال این جسد به شانگهای برای شناسایی در حال انجام است، افزود: این جسد جلیقه ضدحریق به تن داشته ولی به علت سوختگی صورت، به راحتی قابل شناسایی نیست. جستجوها برای پیدا کردن مفقودشدگان ادامه دارد.
تلویزیون دولتی چین امروز دوشنبه به نقل از برخی از کارشناسان تیمهای امداد و نجات اعلام کرد نگرانیهای فزایندهای درباره انفجار نفتکش ایرانی، وجود دارد.
کارشناسان تیم امداد و نجات به تلویزیون دولتی چین گفتهاند با توجه به ادامه آتشسوزی گسترده، این نگرانی فزاینده وجود دارد که این نفتکش دچار انفجار و در نهایت غرق شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در مراسم استقبال از ناوگروه چهل و نهم با اشاره به جنگ نرم و تلاش دشمن برای شکل گیری عملیات روانی در داخل کشور، گفت: دشمن درصدد است تا با نفوذ در بین مردم، شکاف و دودستگی ایجاد کند.
وی بر توجه به شرایط امنیتی پیچیده و خاصی که پیرامون کشور قرار دارد تاکید کرد و افزود: فراینده شکل گیری این شرایط به پیش از انقلاب باز می گردد؛ از زمانی که نفت در کشور ما کشف شد که بواسطه آن توجه استکبار جهانی و قدرت های بزرگ به این منطقه هر روز بیشتر شد.
امیردریادار خانزادی ادامه داد: طی سال های گذشته این تلاش برای سلطه به این منطقه یک شکل رقابتی پیدا کرد به گونه ای که اگر یکی از این قدرت ها برود ، جای خود را به دیگری می دهد و گروه های مختلفی در منطقه شکل می گیرند، این گروه ها یک روز از افغانستان و روزی از عراق، سوریه، یمن و ... سر در می آورند.
وی با بیان اینکه محیط امنیتی پیرامون ما در دریا پیچیدگی های خاص خودش را دارد، گفت: تهدیدهایی که پیرامون جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته اند علاوه بر ساحل، در دریا شکل ویژه خودش را دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: از سال 2007 با تشدید دزدی دریایی در منطقه، نوع دیگری از تروریسم نیابتی در دریا شکل گرفت و با وجود اینکه برخی تلاش می کنند تا نشان دهند این دزدی دریایی شکل کنترل شده ندارد، با توجه به وجود انسان های محروم و نیازمند در قالب دزدان دریایی، باز هم بدون کمک استکبار جهانی امکان حضور و تداوم این دزدی ها وجود ندارد.
وی افزود:دزد دریایی که از دریا سر در نمی آورد، دزد دریایی از ساحل به دریا می رود و برای این حرکت نیاز به یک سری از تجهیزات و ابزار دارد که امکان پیدا کردن موقعیت یگان شناور تجاری را داشته باشد و به طور طبیعی آن آدم هایی که در سواحل سومالی حضور دارند توانایی انجام این کار را ندارند؛ بنابراین کسی باید اطلاعات، و تجهیزات را در اختیار آنها قرار داده و از آنها حمایت کند و از این رو این فرایند به شکل کنترل شده هدایت می شود.
امیر دریادار خانزادی در ادامه به تدبیر مقام معظم رهبری که فرمودند: «دشمنی که احتمال تهدید او را می دهیم در اقیانوس گسترش پیدا کرده است» اشاره و خطاب به اعضای ناوگروه چهل و نهم، بیان کرد: کاری که شما در این ماموریت انجام دادید، بخشی از فرایندی بود که به نوعی از سال 2010 با تلاش کشورهای منطقه و حضور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اجلاس فرمانده هان نیروی دریایی اقیانوس هند شکل گرفت.
وی افزود: این اجلاس با هدف اینکه امنیت را بتواند به شکل جمعی با کمک کشورهای منطقه در منطقه برقرار کند شکل گرفت و مبدا آن نیز کشور هند بود چون تهدیدهای دزدی دریایی به آن شکلی که جامعه جهانی بیان کرده از مبدا سومالی 700 مایل تا مرزهای هند امتداد پیدا می کند.
دریادار خانزادی افزود: در این اجلاس نیروی دریایی ارتش طرحی را تحت عنوان شکل گیری یک ناوگروه رزمی در قالب اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند ارائه کرد ولی کشورهای بزرگ دنیا که رویکرد استکباری به منطقه داشته و دارند برای عدم تصویب و اجرایی شدن طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی تلاش بسیار کردند اما خوشبختانه در اولین اجلاس که طرح ارائه شد مورد تایید و تصویب 36 کشور منطقه قرار گرفت و مقرر شد طرح تکمیلی را نیز جمهوری اسلامی ارائه کند.
امیر دریادار خانزادی با اشاره به اینکه حرکتی که از 2008 و 2010 شروع شد در 2016 به یک نتیجه ای رسید، بیان کرد: حضور در این رزمایش با سپری کردن حدود هشت هزار مایل دریایی و بالغ بر 67 روز حضور در آب های آزاد در واقع آن مطالبه ای که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی از کشورهای منطقه کرد را با قدرت تایید کردید.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نیروی دریایی تنها نیرویی است که با مجموعه ای از تجهیزات و تسلیحات در اختیار با قدرت وارد بندر کشورهای دوست می شود و در واقع مجموعه ای از توانمندی های صنعتی، علمی و قدرت و اقتدار را به نمایش می گذارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به جنگ نرم و تلاش دشمن برای شکل گیری عملیات روانی در داخل کشور، گفت: دشمن درصدد است تا با نفوذ در بین مردم، شکاف و دودستگی ایجاد کند.
وی با یادآوری اینکه کشور و ملت ایران هنوز زخم های دوران دفاع مقدس را بر تن دارد و آن را فراموش نکرده و نخواهد کرد، اذعان کرد: امکان ندارد که حمله استکبار جهانی به ناوشکن های سهند، سبلان و جوشن و هچنین هواپیمای مسافربری ایرباس را فراموش کنیم.
وی از حضور در آب های آزاد و رزمایش ها به عنوان بخشی از قدرت بازدارندگی ایران اسلامی نام برد و اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش و سپاه دست در دست هم چنان قدرت و توان بازدارندگی ایجاد کرده اند که احدی جرات تجاوز به ایران اسلامی را نخواهد داشت.
یک منبع نظامی سوریه اعلام کرد که یگان های ارتش این کشور با همکاری نیروهای محور مقاومت، عملیات خود را علیه مواضع تروریستهای جبهه النصره در حومه شمال شرقی حماه ادامه می دهند به طوری که توانستند کنترل روستای «ابودالی» را بعد از به هلاکت رساندن تعداد زیادی از تروریستها به دست بگیرند.
این منبع تاکید کرد که یگان مهندسی ارتش، عملیات پاکسازی روستا از مین های کار گذاشته شده را آغاز کرده است.
خلیل حمدان عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان با حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل دیدار و در خصوص تحولات منطقه رایزنی و تبادل نظر کرد.
به گزارش ، خلیل حمدان عضو هیات رئیسه جنبش امل لبنان با حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل دیدار و در خصوص تحولات منطقه رایزنی و تبادل نظر کرد.
خلیل حمدان در ابتدای این جلسه با اشاره به تاریخچه تاسیس جنبش امل گفت: این جنبش با تلاش بزرگانی چون شهید دکتر مصطفی چمران و امام موسی صدر پایه ریزی شد و در راستای تحقق حق، عدالت و ترویج فرهنگ مقاومت، فعالیتهای خود را توسعه و گسترش داد.
خلیل حمدان عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان در ادامه افزود: اکنون مهمترین تحول جامعه اسلامی مسئله قدس و تصمیم نابخردانه رئیس جمهور آمریکا در خصوص انتقال سفارت کشورش به این شهر شریف است.
وی همچنین گفت: این تصمیم دولت آمریکا مبتنی بر طرحهای صهیونیستی بوده که در مقطع فعلی عملی شده است، لذا باید جهان اسلام با حفظ وحدت و اتحاد خود جلوی این حرکت را گرفته و مانع عملی شدن آن شود.
خلیل حمدان افزود: دولت، مجلس و مردم لبنان همگی در خصوص محکومیت این تصمیم، انسجام و اتفاق نظر داشته و بر مقاومت و تداوم اعتراضات در این خصوص تاکید دارند.
حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه جنبش امل در پیشبرد اهداف مقاومت در منطقه گفت: جایگاه جنبش امل در ایران با جایگاه بنیانگذاران آن و با نام مقاومت پیوند خورده است.
وی افزود: امام موسی صدر به عنوان یکی از شخصیت های پیشرو در عرصه مقاومت، جایگاه و شخصیت ممتازی در جهان اسلام دارند که امیدواریم تلاشها برای تعیین سرنوشت ایشان به نتیجه مثبت و امیدوار کنندهای برسد.
امیرعبداللهیان نقش امام موسی صدر را در دفاع از مسئله فلسطی یادآور شد و رهبری خردمندانه سیدحسن نصرالله در لبنان را ستود و از نقش مهم نبیه بری در برقراری ثبات در لبنان و کمک به فلسطین تجلیل کرد.
وی در ادامه این دیدار گفت: ثبات و آرامش لبنان مرهون اتحاد همه گروههای لبنانی اعم از شیعه، اهل سنت و مسیحی است و خوشحالیم که جنبش امل و حزب الله لبنان نیز در حفظ و تثبیت این وحدت و آرامش نقش موثر و بارزی دارند. وی افزود: مسولان لبنانی با درک درست شرایط، اجازه دخالت و تاثیرگذاری در مسائل لبنان را به کنشگران خارجی نداده و اتحاد خود را حفظ و تقویت نمودند.
امیرعبداللهیان با مسخره خواندن تصمیم غیرقانونی ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف، به سخنان اخیر نیکیهیلی سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد در خصوص اصابت موشک حوثی ها به ریاض گفت: این سخنان ایالات متحده کذب بوده و این موشکها هیچ ارتباطی با ایران ندارد.
وی افزود: ایالات متحده در حالیکه باید جوابگوی فروش سلاحهای کشتار جمعی خود به عربستان و امارات باشد که در کشتار مردم غیرنظامی یمن استفاده میشوند با فرافکنی سعی در انحراف افکار عمومی از قضیه قدس دارد.
دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: ایالات متحده با این اتهامات به دنبال این است که توجیهی برای مداخله در برنامههای دفاعی ایران قوی پیدا کند در حالیکه این اتفاق نخواهد افتاد و برنامه دفاع موشکی مشروع و قانونی ایران، همانگونه که بارها گفته شده است؛ قابل گفتگو و مداخله نیست.